Valdres Sommerballett

Valdres Sommerballett er en sommerskole i klassisk ballett for unge talenter i regi av Den Norske Ballettskole & Akademi. Undervisningen foregår i naturskjønne omgivelser i fjellheimen i vakre Valdres.

Valdres Sommerballett 2020 blir dessverre ikke avholdt i Fagernes, da vi ikke kan garantere å kunne overholde smittevernreglene. Men vi ønsker å gjennomføre best mulig, og samtidig se frem til femårs jubileet i Fagernes i 2021! Vi lager nå en versjon i Oslo på en måte der vi vet vi kan etterleve smittevernreglene, og 22.-28. juni gjennomfører vi en herlig blanding av digital undervisning og trening i sal med nasjonale og internasjonale ballettstjerner.
Talentsatsningen er viktigere å stimulere nå mer enn kanskje noen sinne i en vanskelig treningstid for mange, og derfor er vi ekstra stolte i år. Vi har med et helt fantastisk sett av ballettstjerner og pedagoger, vi gleder oss!

Intensjonen er å samle norske og internasjonale ballettalenter slik at de kan få profesjonalisering og inspirasjon fra medelever, pedagoger og andre ballettpersonligheter.

Valdres Sommerballett viderebringer røttene fra sommerskolen i Hemsedal i 1997, 1998, 1999 og 2000 der unge talenter trente med ledende pedagoger fra Vaganova akademiet i St. Petersburg og Bolsjoj akademiet i Moskva.